Dorp

Molini di Triora is een levendig dorp in de Vallei van de Argentina, op ongeveer 20 kilometer van de Middellandse Zee. Het dorp ligt in het directe achterland van de Italiaanse Bloemenrivièra, pal boven San Remo. De Franse Rivièra, de Côte d’Azur, is een uurtje rijden verderop.

Molini ligt in Ligurië, zoals het gewest tussen de Franse grens en de grens met Toscane wordt genoemd. Een heerlijk stukje aarde, tussen bergen en zee.

Molini is gebouwd op een knooppunt van weggetjes, en dat is heel handig voor wie eens een uitstapje wil maken. Het dorp, dat 600 inwoners telt, is omgeven door de prachtige groene bergen van het Nationaal Park van Ligurië.

Afgezien van de hoofdstraat bestaat het oeroude dorp voornamelijk uit op- en neergaande stegen en straatjes, met schilderachtige hoekjes alom. Je kunt hier alleen te voet komen. Ons huis ligt niet ver van de hoofdstraat, en is goed bereikbaar.

Om het geheimzinnig dorp door en door te leren kennen, hebben we een Negen Kerken Tocht voor onze gasten samengesteld. Die voert niet alleen langs de negen kerken die het dorp rijk is, maar ook langs alle andere dingen die je wilt weten en niet verwacht.

Voorzieningen

Het brood uit Molini di Triora is befaamd; je kunt het versgebakken rechtstreeks in de bakkerij kopen.