Ons mooie sfeervolle huis heet Casa Stella. Het heeft wel vijf etages, én - typisch Italiaans - een tussenverdieping! Aan de buitenkant is het roze, de luiken zijn groen. Het is een fantastische plek om het Italiaanse leven ‘van binnenuit’ te leren kennen. Casa Stella staat in het historische hart van Molini di Triora, in een steegje naast een heerlijk barokke parochiekerk. Het huis wordt aan beide kanten omringd door min of meer gelijksoortige huizen. Bijzonder aan ons huis is dat het voor een groot deel nog oorspronkelijk is. De geschiedenis van dorpswoning Casa Stella gaat terug tot de 18e eeuw. Veel authentieke elementen zijn bewaard gebleven. Zo zijn alle trappen van leisteen (in de nabijheid van Molini bevindt zich een leisteengroeve), zijn de trapleuningen van kastanjehout en liggen bijna overal in huis nog de originele plavuizen met plantenmotieven. Verder zijn de gewelfde plafonds nog intact.

Indeling

Collage foto's van het huis, leesrichting: Buiten, Balkon, Bed, Hal
Klik op de foto voor een diashow


De entree bestaat uit een halletje, met daarachter toegang tot een grote cantina (kelder). Via het trappenhuis kom je op de eerste verdieping. Hier bevindt zich een knusse 1-persoons slaapkamer, met een antiek spijlenbed en traditionele luiken voor de ramen. Op deze etage zit ook een kleine doch functionele badkamer , met toilet, vaste wastafel en douche.
Gastenkamer
De tweede verdieping bestaat uit een dromerige slaapkamer met een tweepersoonsbed (zie boven), en aangrenzend een zit/slaapruimte. Deze etage is speciaal voor onze gasten bedoeld.
Keuken Balkon

Op de derde etage vind je een sfeervolle keuken en een eetkamertje, met uitzicht over het dorp en de natuur rondom.

Vanuit de eetkamer stap je op een zonnig en beschut balkon op het zuiden: een geweldige plek om te lezen, te zonnen en het Italiaanse leven over je heen te laten komen. Dé plek om met een hapje en drankje eindeloos te kijken en te genieten. Met een beetje geluk krijg je van de buren via het balkon zelfgemaakte pesto of ander lekkers uit de streek aangereikt... Op een tussenverdieping (mezzamino) staan twee luie stoelen naast een leistenen antieke schouw, waar je lekker kunt lezen of naar muziek kunt luisteren. Vanuit deze ruimte kom je op de bovenste verdieping: waar zich nog een ruime slaapkamer bevindt.

Voorzieningen

Het huis is eenvoudig, maar comfortabel en compleet ingericht. Voorzieningen: Verder: een kleine bibliotheek met Italië als thema. Er is centrale verwarming voor in het voor- en naseizoen. Het sfeervolle meubilair is deels antiek.