Activiteiten

Fietsen

Fietsen in de buurt van Molini kan op drie manieren:

  1. Over een voormalige spoorlijn langs de kust! Heel mooi, je wordt er niet al te moe van en kunt met volle teugen genieten van het fenomenale uitzicht over de blauwe Middellandse Zee. In Arma di Taggia en Santo Stefeno al Mare bijvoorbeeld kun je een fiets huren, en vervolgens rij je – met nauwelijks hoogteverschil - langs de kust over de oude spoorbaan, die is omgetoverd tot wandel- en fietspad. Het traject (van Ospedaletti naar Imperia, 45 km) is heel afwisselend, en onderweg kun je overal water tappen. Comfortabel dus.
  2. Op de racefiets: meet je krachten met de bergen in het binnenland. De rit door onze Vallei van de Argentina is met name bij sportieve Italianen bijzonder populair.
  3. Met de mountainbike: een pittige vorm van vrijetijdsbesteding! Vanuit Molini worden excursies georganiseerd.

Wandelen

De omgeving van Molini di Triora is een waar wandelparadijs. De dorpen zijn van oudsher door muilezelpaden met elkaar verbonden en over deze paden is het fantastisch dwalen door de ongerepte natuur. Onderga de stilte en de puurheid van de bergwereld!

Ook langs de kust zijn er diverse mogelijkheden om wandeltochten te maken. Wandelen met uitzicht op de Middellandse Zee is genieten! En elke wandeling is weer anders van karakter.

Als cadeautje voor onze gasten ligt in Casa Stella een uitgebreide informatiemap op de keukentafel. Je vindt er gedetailleerde routebeschrijvingen van een twintigtal tochten in zowel Italië als Frankrijk. Ze variëren qua lengte en moeilijkheidsgraad zodat er voor elk wat wils is: van een simpele wandeling door het dorp tot een tweedaagse trektocht over de bergen naar Frankrijk en terug.

Zwemmen, snorkelen, duiken & tennissen

De Middellandse Zee is een lekkere zee... Zwemmen kan van maart tot en met november.
Veilig zwemmen voor kinderen kan bijvoorbeeld in Riva Ligure en Santo Stefano al Mare, dankzij een stenen dam voor de kust om de golven te breken. Zo zijn er ideale plekken gecreëerd voor kinderen om lekker te spelen in het rustige ondiepe water. Ook het strand van Menton loopt heel geleidelijk af. In Nice daarentegen rollen de golven ongehinderd tot aan de kust en vormt de zee het domein voor de geoefende zwemmer.
Bij de dammen in zee kan je prima snorkelen; de onderwereld is verrassend kleurrijk en veelzijdig. Met een simpele duikbril op kun je al veel moois zien: allerlei subtropische bontgekleurde visjes, inktvisjes , schelpjes, krabbetjes en kreeftjes.
Duiken is ook een optie. Wil je de onderwaterwereld wat serieuzer bekijken, dan kun je naar een van de duikscholen die er op diverse plaatsen langs de kust zijn. Wil je het nog spectaculairder? Regel dan een whale watch bootexcursie vanuit San Remo of Imperia. Dit gedeelte van de Middellandse Zee vormt de broedkamer voor diverse walvisachtigen. Je kunt tijdens zo’n dagtocht diverse soorten dolfijnen, potvissen en heuse walvissen ontmoeten. Hier kan je foto's vinden.

Ons meertje in Molini di Triora biedt een goed alternatief als je geen zin of tijd hebt naar het strand te rijden. Het water is er fris en je kan heerlijk in de stroom van de beek zitten en je rug door het gutsende bergwater laten masseren.

Molini di Triora beschikt over een kunstgras tennisbaan. De baan kan worden gehuurd bij het aangrenzende benzinestation.