Bergen

Molini di Triora wordt omgeven door het Nationaal Park van LiguriĆ«. Achter Molini begint de échte bergwereld, met ruige toppen tot 2200 meter. De imposante bergen zijn de Zee-Alpen (Alpi Marittimi). Hier komen natuurliefhebbers uitstekend aan hun trekken. Net over de grens met Frankrijk ligt het weergaloze massief van de Mercantour, met verstopte valleien, bergmeertjes en rotstekeningen uit een ver verleden.

Vanuit Molini kun je indrukwekkende autotochten maken, langs de bergdorpjes die hogerop liggen. Onvergetelijk is ook het oversteken van een pas: alleen voor wie geen hoogtevrees heeft.
Op diverse plekken in de directe omgeving van Molini zijn watervallen, die vaak in een(zwem) bassin uitmonden. Een leuk doel van een wandeling!

Een uitgebreid netwerk van wandel- en mountainbikepaden biedt de mogelijkheid de bijzondere flora en fauna van de bergen te ontdekken. Behalve gemzen, wilde zwijnen, marmotten, marters en dassen, ‘struikel’ je ook over de hagedissen. De grote groene smaragdhagedis komt er nog veel voor. Verder is een ‘ontmoeting’ met diverse soorten slangen geen uitzondering. Van de vogels is de koningsarend de absolute heerser van de streek.

Van de geuren en kleuren van de flora valt het gehele jaar door te genieten; veel plantensoorten komen alleen hÎer voor.

Italianen zijn gek op de natuur, mits eetbaar... Hun grote passie is het zoeken(en daarna eten) van paddenstoelen. Vooral het eekhoorntjesbrood brengt ze in extase.

In Casa Stella ligt een wandelmap, met daarin een nauwkeurige beschrijvingen van talloze wandeltochten. Ze variëren van heel eenvoudig tot bijzonder pittig. Een aantal van deze wandelingen heeft Casa Stella als vertrekpunt.