Mondaine steden

Naast de alom vertegenwoordigde natuur rondom Molini di Triora, valt er in de regio ook voldoende cultuur te snuiven. Maar daarvoor moeten we naar de steden aan de kust. De twee meest in het oog springende steden zijn Nice in Frankrijk en Genua in Italië. Laatstgenoemde (haven)stad, die wel een beetje de Italiaanse uitgave van Barcelona lijkt, is het beste vanuit Arma di Taggia of San Remo per trein te bereiken.

Genua

Genua heeft onder meer de meest uitgestrekte historische binnenstad van Europa, grootse paleizen en interessante musea. Ook is er op het Expo terrein in het havengebied een groot zee-aquarium en staat het Expo- object Bigo, waarmee je tot 40 meter omhoog kunt voor een geweldig uitzicht over de stad.
Genua is één groot doolhof van stegen, straatjes en pleintjes. Heerlijk om te (ver)dwalen. Of maak een boottochtje door het havengebied en bewonder de panorama’s op de stad en verre omgeving.

Nice

Nice heeft een compleet andere uitstraling. Pak hier de toeristische bus en laat je rondrijden langs de Promeenade des Anglais, de chique buitenwijken vol paleizen uit de Belle Epoque en onderbreek de tocht voor een bezoek aan het museum van Matisse of dat van Chagall. De oude binnenstad ademt de sfeer van een dorp en is een goede plek voor een uitgebreide lunch.

Maar ook dichter bij Casa Stella liggen bezienswaardige steden

San Remo

San Remo is een goed half uur rijden. Behalve een levendige benedenstad vol chaotisch Italiaanse taferelen, biedt de stad ook een heerlijke slenterboulevard langs een chique jachthaven, een mooi besloten zandstrand en een stokoude bovenstad ( la Pigna) waar je eindeloos kunt slenteren langs trappetjes en door schaduwrijke stegen. Een oase van rust in een stad, die ook diverse subtropische wandelparken kent.

Imperia

Ook Imperia heeft volop couleur locale. Zoekt de haven op en sla de bedrijvigheid gade. En vergeet het met een Europese prijs bekroonde Olijfmuseum niet, een juweeltje, waar je alles over de olijfboom en zijn vele toepassingen te weten komt.

Overig

Van de andere steden die een bezoek waard zijn noemen we in Frankrijk en Italië: