Maak je eigen Frans-Italiaanse tuinreis!

Ben je een tuinliefhebber en wil je graag beroemde mediterrane tuinen aan zee te bezoeken? Vanuit Casa Stella is er zowel aan de Franse als de Italiaanse kust veel moois te ontdekken. Wie ‘slaapt bij Stella’ krijgt alle informatie om zelf een tuinreis samen te stellen.

Absolute aanraders zijn bijvoorbeeld de elegante tuinen van Villa Ephrussi-de-Rothschild op schiereiland Cap Ferrat, waar je behalve thematuinen ook de chique villa kunt bekijken. En wat te denken van imposante Le Jardin Exotique de Monaco, met een enorme collectie vetplanten en cactussen uit de hele wereld! Zeer de moeite waard is ook de prachtige tuin Serre de la Madone in Menton, met z’n bijzondere subtropische beplanting en terrassen. Niet te missen zijn verder de beroemde botanische Hanbury Gardens nabij Ventimiglia (Unesco nominatie) en de cactusrijke Giardino esotico Pallanca in Bordighera.

Behalve deze grote bezoektuinen vind je in kunstenaarsdorp Bussana Vecchia (bij San Remo) een kleine groene parel: de particuliere, botanische tuin Il Giardino tra Rudiri. Hij is aangelegd tussen resten van ruïnes. Het bergdorpje is in 1887 verwoest door een aardbeving. Kunstenaars uit de hele wereld namen er in de jaren 60 hun intrek en maakten van het spookdorp een creatieve plek om te wonen en werken. Tegenwoordig zijn er allerlei winkeltjes, ateliers en galeries.

Nabij Casa Stella groeit en bloeit de alpenflora! Loop het dorp uit en het determineren kan meteen beginnen!