Zee & Strand

De Italiaanse Rivièra heeft aan strandjes geen gebrek. En het stukje Middellandse Zee waar wij zitten, is helemaal rijkelijk bedeeld. Vanaf Molini di Triora rij je in een minuut of 40 naar de kust. Ook al zou je een maand in Casa Stella verblijven, dan nog zou je elke dag naar een ander strand kunnen gaan. En elk strand heeft zijn eigen sfeer. Het varieert van kleine verstopte strandjes die alleen bij de liefhebber bekend zijn en gemoedelijke familiestranden, tot de mondaine plekken waar de beau monde zich laat zien. Of je nu aan de Italiaanse kant van de Rivièra zit, of aan de Franse. Heerlijk, zo’n grensgebied!

De dichtstbijzijnde zandstranden liggen in het grotere Arma di Taggia, en het kleinschalige (niet-toeristische) vissersdorp Riva Ligure. Ideaal voor kinderen, want je kunt er een heel stuk het water in voordat het diep wordt.

Favoriet zijn ook de stranden van Laigueglia, San Lorenzo al Mare en Baia de Beniamino ( in Italië). Maar de stranden van Menton, net over de grens in Frankrijk, hebben misschien wel de mooiste ligging van allemaal. Hoewel het kiezelstrand van Nice aan die eindeloze baai ook onvergetelijk is. Wil je wat meer allure, vlei je dan neer in het zand van Cannes...

Extra: omdat het zo moeilijk kiezen is hebben we in Casa Stella een map liggen met daarin onze geheimtips voor de fijnste stranden, compleet met beschrijving en de route er heen.

Bijzonder: Je kunt er zelfs walvissen en dolfijnen spotten!

Klik op de foto voor een diashow